Ballina Aktuale Sekretarja e Kuvendit, Nermine Aliu kërkon nga qytetarët që bashkërisht tu dalim...

Sekretarja e Kuvendit, Nermine Aliu kërkon nga qytetarët që bashkërisht tu dalim në ndihm familjeve të dëmtuara nga vërshimet (FOTO)

SHPËRNDAJE

Te nderuar miq, Nga fotot qe po shihni mund te konstatoni gjendjen e veshtire ne vendbanimet e prekura nga vershimet e diteve qe lame pas. Uji dale nga dale po terhiqet por pasojat e demshme po mbesin dhe jane jashtezakonisht te medha. Ne keto dite te ftohta dimri familjet shtepite e te cilave u mbushen plote uje te kontaminuar po pastrojne dhe heqin ujin nga objektetet e tyre te banimit. Disa thone ka qe dy dite e dy nete akoma gjume nuk kane vene ne sy duke u munduar me kapacitetet e tyre te sanojne demet dhe nxjerrin ujin jashte. Gjithçka qe kishin iu eshte demtuar sepse te gjitha gjerat e mobileria e shtepive iu eshte lagur dhe kundermon nga era. Nuk mund te flejne ne shtepite e tyre sepse nuk kane vend nga uji, edhe dyshemete i kane zhveshur e gjithçka kane hedhur jashte qe te thahen e ky mot i ftohte e ben edhe me te veshtire gjendjen.

Fatkeqesisht komuna jone eshte e varfer dhe nuk do te kete mundesi financiare te beje demshperblimin te gjitha familjeve qe jane demtuar nga vershimet, andaj po qe se ka njerez te vullnetit te mire dhe deshirojne te ndihmojne mundesia gjithmone ekziston sepse bashkeqytetaret tane me te vertete kane nevoje per ndihmen financiare te çdokujt sado e vogel qe te jete ajo. Fotot ku shihet edhe djepi i lagur jane nga shtepia e familjes B.Jakupi nga Lluçani, i cili njeherit eshte edhe invalid i luftes, i cili ne kohen kur atdheu kishte nevoje per te ai e deshmoi veten, tani kur B.Jakupi ka nevoje per ju atdhetare edhe ju duhet ta deshmoni veten. Shtepia e tij eshte plotesisht e shkaterruar, dy femijet e vegjel i kishin derguar te dajte e tyre, kurse familja po flenin ne shtepine e vellaut e cila kishte shpetuar pa demtime nga uji. Ka shume raste si familja Jakupi, por mua sinqerisht me preku shume gjendja e tyre duke e pasur parasysh se kane edhe femije te vegjel te cilet meritojne te jetojne te lumtur e te kthehen ne shtepine e tyre ne kushte normale.

Nese mendoni se mund t’i ndihmojme komentoni dhe jepni ide si t’ia bejme qe t’i dalim ne ndihme bashkeqytetareve tane qe kane nevoje per ne.