Ballina Aktuale EU PRO zhvillon sesionin informativ mbi konkursin për mbështetje të ndërmarrjeve të...

EU PRO zhvillon sesionin informativ mbi konkursin për mbështetje të ndërmarrjeve të vogla dhe mikro bizneseve

SHPËRNDAJE

Në ambientet e Fakulteti Ekonomik në Bujanoc, përfaqësuesit e programit EU PRO, kanë zhvilluar sesionin informativ mbi konkursin e dytë publik për mbështetjen e ndërmarrjeve të vogla dhe mikro bizneseve.

Sipas zyrtarëve të EU PRO-s, të drejtë aplikimi kanë ndërmarrësit, ndërmarrjet mikro dhe të vogla të cilat merren me prodhimtari dhe janë të regjistruara në periudhën prej nga 1 janari i vitit 2014, deri më 31 dhjetor të vitit 2018, në 99 qytete dhe komuna të cilat janë të përfshira në realizimin e programit EU PRO.

Afati i fundit për dërgimin e aplikacioneve është 10 nëntor, kurse informata më të hollësishme mund të gjeni në ketë link: http://bit.ly/2ljSkNO

Megjithate Unioni Evropian nëpërmjet të këtij konkursi mbështet biznesin e vogël dhe avancimin e konkurrencës së ekonomisë lokale në vlerë prej 2,5 milionë euro.

Kujtojmë konkursit të parë gjatë vitit 2018-të, pesë ndërmarrje të vogla kishin përfituar mbështetje financiare nga ky program i EU PRO-s.