Ballina Aktuale Sonte fillon Festivali “Ditët e Komedisë Shqiptare” edicioni XV në Preshevë

Sonte fillon Festivali “Ditët e Komedisë Shqiptare” edicioni XV në Preshevë

SHPËRNDAJE

Teatri i qytetit në Preshevë sonte hap edicionin e 15-të të festivalit tradicional “Ditët e komedisë Shqiptare”, ku përgjat 5 netëve rresht të gjithë artëdashësit kanë mundësi për të parë komedi nga artistë të vendeve ndryshme si Kosova, Shqipria e Maqedonia. Ndërkaq hapjen e këtij festivali do ta bëjë shfaqja nikoqire “Misteri” në regji të Afeida Boricit, kurse në role janë aktorët nga teatri i Preshevës. Në natën e dytë të këtij festivali para publikut do të prezantojë teatri i kumanoves me shfaqjen “As andej as këndej”, gjithashtu në natën e tretë para publikut Preshevarë do të servohet shfaqja “Un Inspektori” nga teatri i Ferizait, nata e katërt vazhdon me shfaqjen “Vrapo pas gruas tënde” nga teatri i Gjilanit si dhe përmbylljen e këtij festivali do ta bëjë shfaqja “As nuk dëgjoj as nuk shoh” nga Tirana.

Vlen të ceket se ky festival ka karakter garues kështu që për të gjitha shfaqet pasojn edhe 7 cmimet për të cilat përzgjedhjen do ta bëjë juria profesionale e përbërë prej 3 antarëve. Pasi që ky festival mbahet njëher në vit andaj ftohen të gjithë dashamirët e artit që mos ta lëshojnë ktë mundësi për të parë dicka të bukur, thotë drejtori i shtëpisë së kulturës Valon Nuhiu i cili falmnderon gjithë trupat teatrale pjesmarrëse si dhe kshillin organizativ rreth realizimit të këtij evenimenti kulturorë.