Ballina RAJONI Këto janë dy kërkesat e SHBA’së për Albin Kurtin

Këto janë dy kërkesat e SHBA’së për Albin Kurtin

SHPËRNDAJE

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë kërkuar partisë fituese në krye me liderin Albin Kurti, që Qeveria e re të formohet sa më parë

I dërguari special i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Ballkanin Perendimor, Mattew Palmer, pas takimit në Shkup me Albin Kurtin, i ka kërkuar që të formohet një Qeveri nën udhëheqjen e tij sa më parë.

Palmer ka kërkuar dy gjëra nga Kurti po sa të vjen në Qeveri, heqjen e taksës dhe fillimin e dialogut me Serbinë.

Këto dy kërkesa ndaj Kurti janë për të vetmen arsye, arritjen e një marrëveshje përfundimtare ligjërisht të obligueshme me Serbinë.

Kjo marrëveshje parasheh njohjen reciproke të pavarësisë së Kosovës, po ashtu parasheh edhe respektimin e zbatimin e shumë çështje tjera që lidhen me marrëveshjet e nënshkruara më parë.

Kujtojmë se Matthew Palmer ka deklaruar nga Beogradi se çështja e pavarësisë së Kosovës është e pakthyeshme, si dhe Serbia nuk mund të anëtarësohet në BE pa arritur një marrëveshje me Kosovën.