Ballina Aktuale Teatri i Preshevës fitues special në festivalin ” Kadri Roshi ” në...

Teatri i Preshevës fitues special në festivalin ” Kadri Roshi ” në Gjirokastër

SHPËRNDAJE

Pas festivalit të Mitrovicës ku komedia “Misteri” u shpërblye me dy çmime individuale “Regjia më e mirë” dhe “Aktori më i mire joprotagonist” në Festivalin “Kadri Roshi” në Gjirokastër kjo shfaqje arriti te vlersohet me cmimin Special te festivalit.

Për neve si Teatri me i ri në trojet shqiptare vlen shumë duke pas parasysh që është hera e parë që marrim pjes një një Festival të Teatrove ne Shqipëri edhe ate garues. Dhe ku në garë ishin 8 teatro nga vende te ndryshme si Kosova Shqipria Maqedonia etj kështu ndër të tjera u shpreh Regjisorja Afeida Borici Mehmeti duke shtuar se për ne nuk është aspak vështirë të marrim pjes ku do në rajon sepse e kemi dëshmuar tashmë veten që jemi nje Teatër dhe një trup artistike shumë profesioniste.

Regjisorja Borici shpreson qe me punën te cilen po e bene Teatri i Preshevës do të arrijmë të mbjellim dashurin e artit shumë të rinjeve që pastaj ata të studion në Fakultetin e Arteve.

Afeida sqaron se me trupën e Teatrit të Qytetit zakonisht mrenda 2 muajve e realizojmë një shfaqje qoft ajo komedi ose dramë. Sepse puna ndahet në dy etapa kryesore në prova të leximit dhe misasken, Pastaj teatri është diçka e gjallë që ndjehet dhe jetohet gjat provave dhe aktorët janë njerëz kurr nuk dihet se sot do ecin mirë provat dhe mbarë deri në fund apo s’do e ken atë energjin pozitive sa të mbajm provat e planifikuara. Dhe e fundit provat janë një mates shumë I mirë I aktorëve deri sa të gjithë të vijn një je vi artistike ato do zgjasin deri sa ta ndjejë regjisori që është ” pjek” Shfaqja që të serviret para publikut.

Ndërkaq për planet dhe aktivitetet e ardhshme regjisorja Borici thekson se: Planet dhe dëshirat janë shumë mundësit pastaj janë ato që të veshtersojn realizimet. Po presim të na konfirmojm datat kur do të jemi ne “Komedia Fest” në Gjakovë. Në program e kemi edhe një shfaqje për publikun me të dashur Fëmijët. Pastaj shpresojm të bejm një repertor me 4 shfaqje të realizuara në Teatrin e Qytetit Preshevë dhe plus atë për fëmijë siç jane: “Jasht bie Bore”, “Maratonistët”