Ballina Aktuale Komunën e Bujanocit përgjatë ditës së sotme e ka vizituar Ambasadori i...

Komunën e Bujanocit përgjatë ditës së sotme e ka vizituar Ambasadori i SH.B.A-së i akredituar në Beograd Anthony Godfrey

SHPËRNDAJE

Komunën e Bujanocit përgjat ditës së sotme e ka vizituar Ambasadori i SH.B.A-së i akredituar në Beograd Anthony Godfrey i cili u prit nga kryetari i komunës Shaip Kamberi. Ambasadori Godfrey dhe kryetari Kamberi kanë biseduar për problemet thelbësore që preukupojnë qyetëtratë shqiptarë të Luginës së Preshevës.

Pas takimit, në prononcim për media, kryetari Kamberi falenderoi për vizitën e parë ambasadorin amerikan. “Falenderojmë ambasadorin amerikan i cili shprehu interesimin e tij dhe të Shteteve të Bashkuara të Amerikës për gjendjen tonë, nga ku e njoftova për problemtaikat e diplomava integrimin e shqiptarëve nëpër organe shtetërore, zhvillimin ekonomik të rajonit, dhe sigurisht me ndërtimin stabilitetit në ketë rajon që është shumë I rëndësishëm Lugina e Preshevës, si një rajon që gjendet në mesin e shumë shteteve ka dhe mundë të ketë ndikim në rajonin më gjerë, prandaj ruajtja e stabilitetit është një detyrë parësore për gjithë neve, dhe prezenca e Ambasadës amerikane, jep shtysë që kjo gjendje të ruhet.

Ndërkaq nga ana tjetër, ambasadori Godfrey, theksoi se: Sfidat me të cilat ballafaqohen ky rajon janë tejet të mëdha, por më pëlqen qasja e kryetarit të komunës ku dialogu me Beogradin duhet të jetë aktiv, gjithashtu aty futet edhe pjesëmarrja në zgjedhje. Gjithashtu kemi parasysh edhe sfidat ekonomike me të cilat ballafaqohen ky rajon, nga ku presim një qasje tjetër” – deklaroi ambasadori i cili po qëndron për një vizitë tre ditore në Luginën e Preshevës.