Ballina Aktuale Korrigjohet çmimi i pagesave rrugore Beograd-Bujanoc-Preshevë

Korrigjohet çmimi i pagesave rrugore Beograd-Bujanoc-Preshevë

SHPËRNDAJE

Për shkak të lëshimeve të punimeve në tetë stacioneve të reja të pagesave rrugore në autostradën Beograd – Preshevë – Dimitrovgrad në Korridorin 10, disa pjesë të kësaj rrugë janë shkurtuar paksa dhe për shkak  të kësaj çmimi I pagesave është korrigjuar.

Qeveria e Serbisë ka miratuar vendimin për shumën e tarifës speciale për përdorimin e rrugës publike i cili përcakton tarifën për stacionet e tarifave në seksionin Beograd – Preshevë – Dimitrovgrad.

Krahas këtyre ndryshimeve pagesa rrugore për vetura të udhëtarëve nga Beogradi në Preshevë do të kushtojë 1.460 dinarë ndërsa Beograd- Bujanoc jug 1. 380 dinarë.

Sipas informacioneve të ndërmarrjes publike “Rrugët e Serbisë” që i  janë dhënë tanjug thuhet se  çmimi i njësisë së tarifave për kilometër  i cili është paraparë me Ligjin për tarifat për përdorimin e mallrave publike, nuk ka ndryshuar.

Lista e çmimeve është ndryshuar në 20 vend-pagesa rrugore dhe çmimet në disa seksione janë më të ulëta deri në 50 dinarë.