Ballina Aktuale Kontigjenti i parë i vaksinës me 4.800 doza Pfizer arrin sot në...

Kontigjenti i parë i vaksinës me 4.800 doza Pfizer arrin sot në Serbi

SHPËRNDAJE

Në orën 10:30 sot një aeroplan me pjesën e parë të kontigjentit të vaksinës Pfizer ka zbritur në aeroportin e Beogradit, sipas mediave në kuadër të kontingjentit përfshihen 4.800 vaksina.

Kujtojmë se Agjencia për medikamente dhe paisje medicinale e Sërbisë katër ditë më parë ka dhënë pëlqimin për importin e vaksinës Pfizer.

Rregullatorët e Unionit Evropianë dje kanë miratuar vaksinën kundër virusit korona të prodhuar nga kompanitë Bajontek dhe Pfizer, ndërsa dje po në mesditë, Komisioni Evropian ka lëshuar autorizimin për vërie në tregëtim të vaksinës, duke e bërë atë vaksinën e parë kundër Kovid-19 të miratuar në BE.