Ballina LAJMET E FUNDIT Nxënësja e shkollës së mesme “Sezai Surroi” fituese në konkursin për kalendarin...

Nxënësja e shkollës së mesme “Sezai Surroi” fituese në konkursin për kalendarin e Programit të Zhvillimit të BE-së për vitin 2021

SHPËRNDAJE

Në konkursin për kalendarin e zhvillimit të programit PRO për 2021, vendi i dytë i takoi Elma Agushit, nga Shkolla e Mesme “Sezai Suroi” në Bujanoc. Nxënësja Elma Agushi, e udhëhequr nga profesori Avni Zairi, e ndihmuar nga psikologia Bukurie Boriqi dhe e përkrahur nga drejtoria e shkollës, tregoi se në shkollën tonë mund të arrihen suksese nga më të mirat në konkurrencë me nxënësit e shkollave tjera në rajon dhe më gjerë. Sipas votave të audiencës dhe jurisë së ekspertëve, nxënësit fitues iu përgjigjën më së miri temës së këtij viti “Solidariteti na bashkon”, e cila synonte të inkurajonte të rinjtë të njohin rëndësinë e solidaritetit gjatë pandemisë. Nxënësit e shkollave të mesme gjithashtu treguan se ata kujdesen për më të rrezikuarit që kanë nevojë për ndihmë – të moshuarit, fëmijët, gratë shtatzëna, personat me aftësi të kufizuara ose ndonjë sëmundje dhe se mjekët janë heronjtë e kohës sonë.

Punimi nga Elma Agushi Bashkimi Evropian (BE) në partneritet me Ministrinë e Integrimit Evropian ka mbështetur këtë konkurs arti për më shumë se një dekadë dhe kështu i motivon të rinjtë të jenë krijues, por edhe anëtarë aktivë të komuniteteve të tyre lokale. “E kaluara e vitit 2020 ka konfirmuar edhe një herë thënien e vjetër se një mik në nevojë e njeh njëri-tjetrin, se solidariteti na bën më të fortë dhe se vetëm së bashku mund të kapërcejmë çdo fatkeqësi,” tha Zëvendës Shefi i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Serbi, Mateja Norcic Stamcar, duke shtuar se kriza e shkaktuar nga përhapja e . “Të gjithë nxënësit që morën pjesë në garat tona na ndihmuan të shohim, nga perspektiva e të rinjve, të talentuar, me cilat sfida përballen komunitetet e tyre, si të zgjidhin probleme në dukje të pazgjidhshme, çfarë lloj mbështetje ka dhënë fryt, por gjithashtu dha ide të reja se si të Mbështetja e BE-së mund të ndihmojë më tej zhvillimin e komuniteteve lokale, ”tha Olivera Kostić, Menaxhere e Programit të PRO PRO, duke falënderuar të gjithë për pjesëmarrjen dhe angazhimin e tyre.