Ballina Aktuale Zëvendëskryetari i Komunës së Bujanocit nderon veprën e dëshmorit Daut Sulejmani

Zëvendëskryetari i Komunës së Bujanocit nderon veprën e dëshmorit Daut Sulejmani

SHPËRNDAJE

Dy dekada nga rënia e Daut Sulejmanit, dëshmorit më të ri të UÇPMB-së

Plotë 20 vite që kur Dauti sakrifikoi jetën e tij, për lirinë dhe çlirimin e atdheut. Atëherë si 17 vjeçar, djal i ri e në adoleshencë, e tregoi atdhedashurinë dhe burrërinë e tij, duke vetmohuar jetën e për t`i dal përballë vdekjes. Jo për të vdekur, por për të jetuar në përjetësi me epitetin më të çmuar, dëshmor i lirisë.

Kontributi dhe vepra e tij do të jenë në vazhdimësi mision dhe testament për brezat që do të vijnë. Sot, e përkujtuam me homazhe në vendin e lindjes dhe prehjes së tij në fsh.Dobrosin, dhe e vizitova nënën loke, nënën e Dautit, në shtëpinë e saj duke i shprehur mirënjohje për sakrificën e madhe për birin që e ka rritur, dhe ja ka dhuruar atdheut.

Lavdi për Daut Sulejmanin, Lavdi për gjithë dëshmorët e atdheut.