Ballina Aktuale Angazhimi i 24 asistentëve personal në përfshirjen e fëmijëve me nevoja...

Angazhimi i 24 asistentëve personal në përfshirjen e fëmijëve me nevoja të veçanta nëpër shkolla normale në komunën e Bujanocit

SHPËRNDAJE

Salla e vogël e shtëpisë së kulturës në Bujanoc gjat ditës së sotme mblodhi fëmijë prindër dhe asistent të fëmijëve me aftësi të vecanta të cilët ishin ftuar nga drejtues të pushtetit lokal konkretisht drejtorati për arsim ku edhe u bë nënshkrimi i kontratave për angazhimin e 24 asistentëve për përfshirjen e këtyre fëmijëve nëpër shkollat normale ndërsa me ktë rast edhe u diskutuar rreth nevojave për këta fëmijë pse jo edhe sugjerime nga asistentët e angazhuar nëpër shkollat e komunës së Bujanocit.

Projektin e përfshirjes së fëmijëve me nevoja të vecanta nëpër shkollat normale komuna e Bujanocit ka 2 vitë që po e realizon andaj dhe ka rezultuar me sukses, ndërsa qëllimi i këtij projekti nuk është punsimi i asistentëve por që këtyre fëmijëve tu ofrohen mundësi të jen të barabart nëpër shkolla normale e jo speciale tha ndër të tjera kryetari i komunës së Bujanocit Shaip Kamberi.

Pjes e këtij takimi ishin edhe drejtor të shkollave ku nga ana e drejtorit Zejni Fezullahu nga shkolla Sezai Surroi si dhe psikologes Teuta Hasani u theksua se ka munges të teksteve për realizimin e procesit edukativ.

Vlen të ceket se kryetari Kamberi dhe bashkpuntorët e tij shprehën gadishmërin e institucioneve komunale në për përkrahje të mëtejme në realizimin e projektit të asistentëve personal.