Ballina BOTA Kim Jong Un fiton 100% të votave në Korenë e Veriut

Kim Jong Un fiton 100% të votave në Korenë e Veriut

SHPËRNDAJE

Në Korenë e Veriut janë mbajtur zgjedhjet për parlamentin e ri të vendit. Komiteti Qendror i Zgjedhjeve tha se 92,35% e popullit votuan.

Rezultati ishte i pritshëm. Fitoi Partia e Punëtorëve, e cila mori 100% të votave.

Zgjedhjet e 10 marsit për Parlamentin janë të dytat që nga koha kur udhëheqësi Kim Jong Un mori pushtetin. Zgjedhjet parlamentare mbahen çdo pesë vjet. Votuesit teorikisht mund të fshijnë emrin e kandidatit para dorëzimit në kutinë e votimeve, por kjo nuk ka ndodhur asnjëherë.

Sipas statistikave, pesë vjet më parë dalja në votime ishte 99,97 për qind, më e ulëta e regjistruar ndonjëherë. Kjo përqindje u shënua për shkak të rritjes së numrit të verikoreanëve që punojnë jashtë vendit,

Analisti Fyodor Tertitsky i tha BBC-së se nëse dikush e bën votën të pavlefshme, atëherë policia sekrete do ta kërkojë votuesin dhe ai person do të konsiderohej i çmendur. Në Korenë e Veriut të drejtën për të votuar e kanë të gjithë shtetasin që kanë mbushur 17 vjet.