Ballina Aktuale Kanë filluar punimet në shkollën fillore të Samolicës, projekti po financohet nga...

Kanë filluar punimet në shkollën fillore të Samolicës, projekti po financohet nga Ministria e Drejtësisë së Kosovës

SHPËRNDAJE

Në shkollën fillore në Samolicë, kanë filluar punimet në rekonstruimin e objektit shkollor, projekt ky, nga donacioni i Ministrisë së Drejtësisë kosovare.

Donancioni në vlerë prej 40 mijë eurove nga Qeveria e Kosovës, do të shërbejë për rekostruimin dhe veshjen e kulmit me limë, si dhe fasadimi nga jashtë, si nevojë urgjente për ketë institucion arsimor shqiptar në Komunën e Bujanocit.

Punimet, pritet të zgjasin rreth 45 ditë, ndërsa ekzekutori i projektit është kompania “Bici Comerc” nga fshati Samolicë-Bujanoc.

Kujtojmë se donacioni prej 40 mijë nga Ministria e Drejtësisë, erdhi pak kohë, pasi që ministri i drejtësisë kosovare, Abelard Tahiri, vizitoi Komunën e Bujanocit. Njëherit, kjo është edhe ndihma e parë e Qeverisë së Kosovës, për Komunën e Bujanocit.