Ballina Aktuale Komesari i Lartë për pakica Nacionale pranë OSBE-së, E.T. Lamberto Zannier, po...

Komesari i Lartë për pakica Nacionale pranë OSBE-së, E.T. Lamberto Zannier, po qëndron për vizitë në Bujanoc

SHPËRNDAJE

Përmes një postimi në profilin e tij në Facebook, kryetari i Komunës së Bujanocit, Shaip Kamberi, njoftoi opinionin se sot në mëngjes mirëpriti në zyrën e tij Komesarin e Lartë për pakica Nacionale pranë OSBE-së, E.T. Lamberto Zannier, po qëndron për vizitë në Bujanoc

“Komesari i Lartë për pakica Nacionale pranë OSBE-së, E.T. Lamberto Zannier, po qëndron për vizitë në Bujanoc

Gjatë takimit të përbashkët diskutuam mbi pozitën e shqiptarëve në Luginë të Preshevës dhe ngecjen në avancimin e të drejtave të shqiptarëve të garantuara me Ligj dhe Konventa ndërkombëtare.

Ambasadori Zannier u njoftua edhe për ngecjen  e zgjidhjes së problemit të teksteve, nevojën për hapjen e drejtimeve të reja në Paralelen e Fakultetit në Bujanoc dhe domosdoshmërinë e angazhimit të përbashkët për krijimin e mundësive të reja për studentët e diplomuar.

Integrimi në institucione do të ishte mundësi e mirë për angazhimin e kuadrove të diplomuar dhe do të kontribonte në rritjen e perspektivës për të rinjët.

Status quo-a në të cilën ndodhen shqiptarët e Luginës së Preshevës kërkon zgjidhje të shpejtë dhe të drejtë” ka shkruar Kamberi pas takimit.