Ballina SHËNDETI Këto janë ushqimet që e nxisin migrenën

Këto janë ushqimet që e nxisin migrenën

SHPËRNDAJE

Migrena është një çrregullim shumë i përhapur, i cili prekë shumë njerëz në tërë botën. Ky çrregulim manifestohet me dhimbje të vazhdueshme të kokës, vjellje dhe marramendje. Edhe pse nuk janë faktorët kryesor që e shkaktojnë atë, gjithsesi disa ushqime kanë tendencë ta nxisin kokëdhimbjen. Disa nga këto produkte janë:

Bylmeti- kosi, djathi apo qumësht nganjëherë mund ta shtojnë presionin e sistemin limfatik dhe të sistemit nervpr qëndror, duke prodhuar myk dhe duke shtuar kokëdhimbjen.

Vezët- nganjëherë ato mund ta rrisin sasinë e amoniakut, duke mbingopur dhe irrituar sistemin nervor qëndror.

Gluteni- të gjitha produktet e përbëra nga gruri, thekra dhe elbi mund ta çorientojnë sistemin imun dhe ta nxisin koëdhimbjen.

Mish ii përpunuar- nëse sistemi tretës dobësohet, sasia e amoniakut rritet duke e ngacmuar edhe sistemin qëndror nervor.

Ushqimet e fermentuara- turshitë apo keçapi që kanë si bazë uthullën interferojnë me sistemin intestinal, rritin aciditetin dhe nxisin kokëdhimbjen.

Poduktet e tjera të cilat nxisin migrenën janë edhe vajrat e ndryshëm, aditivët artificial të disa produkteve si dhe sasia e lartë e kripës.