Ballina Aktuale Kur mund të mbahen zgjedhjet në Serbi?

Kur mund të mbahen zgjedhjet në Serbi?

SHPËRNDAJE

Drejtori Ekzekutiv i CeSID, Bojan Klacar tha sot se zgjedhjet e rregullta mund të mbahen në qershor nëse lejon situata epidemiologjike

Klacar sqaroi për Tanjug se në vendimin e Komisionit Republikan Zgjedhor thuhet se zgjedhjet nuk janë anuluar, por u shtynë, që do të thotë se koha e mbetur për fushatën duhet të “harxhohet” në momentin e ndërprerjes e gjendjes së jashtëzakonshme.

Meqenëse gjendja e jashtëzakonshme u prezantua në 16 mars dhe zgjedhjet janë caktuar për 26 Prill, fushata duhet të zgjasë aq ditë sa kan mbetur në mes të dy datave, që do të thotë 39 ditë fushatë dhe dy ditë heshtje zgjedhore – tha Klacar.