Ballina RAJONI Maqedonia pritet që t’i hapë kufijtë javën e ardhshme me vendet e...

Maqedonia pritet që t’i hapë kufijtë javën e ardhshme me vendet e rajonit

SHPËRNDAJE

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe thotë se vendet e rajonit gjatë javës së ardhshme do të marrin vendim përfundimtar për hapje të kufijve.

Mbledhja e ardhshme për regjimin e lëvizjes së qytetarëve nga rajoni do të zhvillohet ‘online’ mes gjashtë vende nga Ballkani Perëndimor, përfshirë këtu Bullgarinë dhe Greqinë.

Ministri Filipçe në emisionin ‘Rruga drejt’ tha se gjendja epidemiologjike është e ngjashme në gjithë rajonin dhe kjo balancë do të mund të liberalizojë kalimin në kufij dhe lëvizjen e lirë në vendet e rajonit.

Një nga kushtet është edhe heqja e PCR testimet në mënyrë që të kalohet kufiri.