Ballina LUGINA Organizata “Beyond” Shënon ditën botërore të shëndetit mendorë

Organizata “Beyond” Shënon ditën botërore të shëndetit mendorë

SHPËRNDAJE

Shëndeti mendorë në periudhën e pandemisë, ishte tema që bashkoi të rinjët e Komunave Bujanoc e Preshevë ku para të pranishmëve ligjëruan dy profesoreshat e Shkollës së mesme “Sezai Surroi” Bukurie Boriçi dhe Arjeta Aliu .

COVID-19 është akoma një virus me plotë të panjohura dhe që ka nxitur edhe histori të shumëta konspirative dhe domosdoshmërisht ngjallin frikë dhe panik. Duke pasur parasysh që gjithçka që nuk kuptohet mjaftueshëm krijon frikë dhe pasiguri, duke nxitur edhe reagime të vullnetshme e të pavullnetshme që jo gjithmonë shkojnë në dobi të vet individit. kjo edhe ishte arsyeja e aktivitetit të sotëm me qëllim të ngris vetdijsimin tek të rinjët se si të përballen me këto situata apo rrethana të cilat çdo ditë e mëshum preokupojnë më së shumti rininë- thonë për portalin Hanapress organozatorët e këtij aktiviteti, duke shtuar se ligjerata të ngjashme që kan për qëllim ngritjen e vetdijësimit tek të rinjët do të mbajmë edhe në të ardhmen.