Ballina Aktuale Kompania për prodhimin e duhanit “IGLA” nga Shkodra viziton komunën e Bujanocit

Kompania për prodhimin e duhanit “IGLA” nga Shkodra viziton komunën e Bujanocit

SHPËRNDAJE

Me ftesë të kryetarit të komunës së Bujanocit, kompania për prodhimin e duhanit “IGLA” me seli në Shkodër të Shqipërisë ka vizituar komunën e Bujanocit. Kryetari Arifi ka njoftuar pronarin e kompanisë për kulturën dhe përvojën e qytetarëve tanë në kultivimin e duhanit. Gjithashtu, njoftoi edhe për kushtet klimatike, e të cilat janë shumë të volitshme, por që për disa vite me radhë kultivimi i duhanit është ndaluar.

Një takim tjetër mjaft i rëndësishëm është zhvilluar edhe mes përfaqësuesve të kompanisë IGLA me bujqit lokal, ish kultivues të duhanit, për një mundësi të rifillimit të kultivimit të duhanit.

Ky është vetëm një fillim i mbarë për mundësinë e kthimit të kultivimit të duhanit, që do të mundësonte ngritjen e mirëqenies sociale në komunën e Bujanocit.