Ballina Aktuale Ndryshon Ligji për ndalesën e punësimit në sektorin publik

Ndryshon Ligji për ndalesën e punësimit në sektorin publik

SHPËRNDAJE

Në valën e lajmeve negative mbi virusin korona, lajmi për punësim më të lehtë në sektorin publik nga viti i ardhshëm do të gëzojë shumë persona të papunë.

Institucionet dhe ndërmarrjet do të mund të punësojnë persona për të cilët kanë nevojë pa patur nevojë të marrin pëlqimin e komisionit të Qeverisë së Serbisë, ka bërë të ditur Ministri i financave Sinisha Mailli.

Ky ndryshim i Ligjit ka arritur pas 6 viteve nga ndalesa e punësimit në sektorin publik.

Risit jjanë paraparë me ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit mbi sistemin buxhetorë që është në procedurë të Kuvendin të Sërbisë, në të cilën thuhet se shfrytëzuesve të mjeteve publike në tri vitet e ardhshme, i mundësohet që pa asnje leje të veçantë dhe pëlqim të Qeverisë së Serbisë të pranojnë persona të ri në mardhënie pune.

Ndërmarrjet sshtetërore dhe institucionet mund të punësojnë në koh të caktuar dhe të pacaktuar, por në numër të kufizuar.