Ballina Aktuale Zv Kryetari Musliu pjesmarrës në ceremonin e shpalljes “Qytetar nderi” z.Marin Mema

Zv Kryetari Musliu pjesmarrës në ceremonin e shpalljes “Qytetar nderi” z.Marin Mema

SHPËRNDAJE

Me ftesë të kryetarit të Gjilanit z.Lutfi Haziri, isha shumë i nderuar që sot të marr pjesë në shpalljen “Qytetar nderi i Gjilanit” shqiptarin e madh z.Marin Mema.

Gjatë fjalës sime, pasi përshëndeta të pranishmit dhe në veçanti z.Hazirin për kontributin e tij në mbështetje të shqiptarëve të Kosovës Lindore, theksova se Gjilani në vazhdimësi ka qenë në krahë të shqiptarëve të vendit tonë, dhe këtë e ka dëshmuar z.Haziri gjatë gjithë kohës.

Gjithashtu theksova se sot Kosova është e lirë dhe duhet të ndjehet krenar që nëpërmjet aktiviteteve të tilla po vlerëson e po motivon njerëz që po lejnë gjurmë në historinë bashkëkohore të shqiptarëve, që një gjë të tillë ne në Kosovën Lindore nuk po e gëzojmë, ku të pranishmëve i përkujtova se para disa muajve Kuvendi i Bujanocit e vlerësoi me “Qytetar Nderi” ish Ministrin e Jashtëm të Shqipërisë z.Gent Cakaj, por që një vendim të tillë Beogradi zyrtar e hedhi poshtë. Por pavarësisht të gjithave, ne do të vazhdojmë me përpjekjen tonë prej dekadash për të drejtat tona njerëzore e kombëtare.

Krenar me Gjilanin dhe udhëheqësin e saj z.Lutfi Haziri.