Ballina LUGINA “Gëzuar 1 Qershorin” ishte shfaqja e cila mblodhi sot një numër të...

“Gëzuar 1 Qershorin” ishte shfaqja e cila mblodhi sot një numër të madh të fëmijëve në shtëpin e kulturës në Bujanoc.

SHPËRNDAJE

Kjo shfaqje u interpretua në skene nga nxënësit e shkollës së mesme Sezai Surroi, të cilët ishin protagonist të shkëlqyeshëm në rolet e kësulkuqes, lepurushes, gjuetarit etj ndërsa u realizua nën regji të Afeida Borici Mehmetit dhe organiozatës Beyond,nën korfinimin e profesoreshës Jellena Randjelloviq, e cila në prononcim për RTB-në thekson se është mjaft e lumutur me rezultatet duke pare reaksionet e femijeve shihet qe është mirëeprit ky projekt, kjo na inkurajon që ne mos të ndalemi këtu thekson Randjelloviq.

sa e vështirë është aq edhe knaqësi të ngjitesh në skenë kur e din se je para publikut më të ëmbël të shoqërisë sonë dhe ishim ne arsyeja e bëzeqeshjes së tyre, kështu ndër të tjera u shprehen protagonistët e kësaj shfaqje.


Shfaqja “1 Qershori jonë” u intepretua në të dyja gjuhët, sërbe edhe shqipe në mënyrë që pa dallim nacionalioteti fëmijët të shoqerohen mes vete, ky edhe ishte qellimi i këtij projekti thonë organizatorët të cilët falemnderojnë Ministrine e kultures dhe informimit për mbështetjen financiare të këtij projekti.