Ballina LAJMET E FUNDIT Kërcënimi që sollën njerëzit e Trump: Nëse nuk hiqet taksa e tërheqim...

Kërcënimi që sollën njerëzit e Trump: Nëse nuk hiqet taksa e tërheqim ushtrinë

SHPËRNDAJE

Njerëzit e Trumpit, në takimet e shumta që kanë zhvilluar sot me spektrin politik, përvec tjerash, kanë kërcënuar se nëse Kosova nuk ia heq taksën produkteve serbe, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, do të tërheqin trupat ushtarakë nga Kosova. Aktualisht SHBA ka rreth 650 trupa në Kosovë kryesisht në stacionuar në kampin Boondsteel bazën më të madhe amerikane në Evropë.

Një burim i besueshëm i Gazetës Express, që sot ka qenë në takim me delegacionin amerikan ka thënë se njerëzit e administratës Trump e kanë kërcënuar Kosovën edhe tërheqje trupash nga Kosova.

“Në takimet e deritanishme kanë kërcënu që munden me u tërheq prej Kosovës edhe ushtarakisht, njëjtë sikur në Siri”, ka thënë ky burim. 

Delegacioni i udhëhequr nga John Erath, drejtor kryesor për Çështje Evropiane në Këshillin e Sigurisë Kombëtare të SHBA-së, si dhe nga drejtori për Ballkan të Këshillit Kombëtar të Sigurisë së SHBA-së, Brad Berkley, kanë mbajtur një rekord të takimeve. Në të gjitha këto është diskutuar për pezullimin e taksës ndaj produkteve serbe.