Ballina Aktuale Shqipëria përgatit ndihmën për Luginën

Shqipëria përgatit ndihmën për Luginën

SHPËRNDAJE

Siç mësohet jo zyrtarisht, Republika e Shqipëris është duke planifikuar ndihmë financiare për tri komunat e Luginës së Preshevës, atë të Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës.

Gjatë ditëve në vijim Qeveria e Shqipërisë do të komunikoj me kryetarin e komunës së Preshevës dhe të Bujanocit, si dhe me përfaqësuesit shqiptarë të Medvegjës.

Ky paralajmërim vie pas ndarjes së ndihmës financiare me vlerë prej 500.000.00 euro nga Qeveria e Kosovës për Luginën e Preshevës, si përkrahje për të luftuar pasojat e shkaktuara nga situata me pandeminë.

Qeveria e Shqipërisë, për dallim nga ajo e Kosovës, ndihmë financiare që do ta ndajë pritet të e kaloj përmes Këshillit Kombëtar Shqiptar me qëllim të anashkalimit të problemeve të mundshme me komunën e Medvegjës.