Ballina RAJONI Serbia, ndër vendet me popullsinë më të vjetër në Evropë

Serbia, ndër vendet me popullsinë më të vjetër në Evropë

SHPËRNDAJE

Sipas të dhënave të Entit statistikor te Serbisë, ky shtet është ndër tre vendet me popullsi më të vjetër në Evropë. Në këtë listë prinë Italia.

Nga numri i përgjithshëm i popullsisë, nën shtat milionë banorë, një milion e gjysmë janë më të vjetër se 65 vjeç, ndërsa 1.064.321 banorë janë më të rinj se 15 vjeç. Pjesëmarrja e kategorisë së fëmijëve në tërësinë e numrit të popullsisë ka rënë nga 16 në 14 për qind.

Vetëm komuna e Preshevës, Bujanocit dhe Tutinit shënojnë rritje të popullsisë, shkruan gazeta ”Politika”.