Ballina Aktuale VENDOS SHTABI REPUBLIKAN I KRIZAVE: Nuk ka PCR test as karantinë për...

VENDOS SHTABI REPUBLIKAN I KRIZAVE: Nuk ka PCR test as karantinë për qytetarët tanë që kthehen nga pushimet

SHPËRNDAJE

Shtabi i Krizave për luftën kundër koronavirusit ka vendosur të mos vendosë karantinë ose një test të detyrueshëm negativ PCR për qytetarët tanë që kthehen nga pushimet në Kroaci dhe Mal të Zi, por ka miratuar një rekomandim që nxënësit të ndjekin mësimet për 10 ditë online pasi të kthehen nga jashtë në Serbi.

Pra, pjesa që ka të bëjë me fëmijët që kthehen nga jashtë është në nivelin e një rekomandimi, jo një detyrimi.

Kjo praktikisht do të thotë që prindërit duhet të jenë përgjegjës, dhe përndryshe të matin temperaturën e fëmijëve dhe mos i dërgoni ata në shkollë nëse kanë ethe ose ndonjë nga simptomat e sëmundjes.