Ballina Aktuale Aktorja Preshevare Egzona Salihu po tregon suksese ne botën e filmit, aktualisht...

Aktorja Preshevare Egzona Salihu po tregon suksese ne botën e filmit, aktualisht pjes e xhirimeve të filmit “Dita e Gruas”

SHPËRNDAJE

Ditë më parë në republikën e Maqedonisë së Veriut kan filluar xhirimet rreth projektit filmit të metrazhit të gjatë “Dita e Gruas” në regji të Goce Cvetanovskit ndërsa me producent Driton Ramadani. Vet titulli i filmit na bën të kuptojmë që si temë ka për qëllim ngritjen e vetëdijësimit tek popullata ndaj padrejtësive që i bëhen gruas në jetën e përditshme, deri tek prostitucioni i detyruar. Rol ky i cili iu besua Aktores Preshevare Egzona Salihu.

Aktorja Salihu në bised për portalin Hanapress thekson se pas shumë roleve sikurse në shfaqje teatrale ashtu edhe në filma apo seriale, ky është një rol pak më ndryshe ngase nuk ishte e lehtë të përshtatem me karakterin e Joanës të cilin luaj në këtë rast, por fal një bashkpunimi aq të mirë unë besoj se do ta paraqes në mënyrën më të mirë të mundshme.

“Unë në kët film kam rolin e Joanës një vajz shqiptare nga Shqipëria, e cila është e trafikuar në teritorin e Maqedonisë së Veriut, për të punuar në prostitucion, ndërsa përmes meje një ish gazetarë mundohet të zbulojë rrjetin e trafikimit” shprehet Egzona duke falemnderuar për bashkëpunim gjithë ekipin realizues të filmit në krye me regjisorin Cvetanivski, jamë e nderuar të jem pjes e nje projekti me produksion dhe ekip aq profesionale shton aktorja Salihu.

Filmi “Dita e Gruas” po realizohet me përfshirje të tri gjuhëve si: Maqedonisht, Shqip dhe Anglisht ku në rolin kryesorë është aktorja Sladjana Vujoseviq ndërsa ne rolet tjera përfshihen edhe aktorët e Teatrit të Kumanovës si: Musa Isufi, Ismail Kasumi dhe Avni Dalipi. Filmi në fjalë para publikut pritet të shfaqet në fillim të vitit 2021