Ballina Aktuale Me anë të pikturës nxënësit e shkollave ” Naim Frashëri ” dhe...

Me anë të pikturës nxënësit e shkollave ” Naim Frashëri ” dhe ” Branko Radiçeviq ” urojn 8 marsin

SHPËRNDAJE

Urimet e festës së 8 marsit ditës së nënave përcilllen në forma të ndryshme, me ktë rast një grup nxënësish nga shkollat fillore “Naim Frashëri” dhe “Branko Radiceviq” të mbështetuur nga shtëpia e kulturës në Bujanoc, kishin dalur në qendër të qytetit për të pikturuar në mënyrë që me anë të vizatimit të përcjellin mesazhin më të dashurave të tyre.

Është knaqësi e vecant kur fëmijët shprehin urimet mes ngjyrave dhe vijave të pikturës, andaj kjo ishte idea më e mirë që të befasojmë nënat tona për ditën ndërkombtarë të tyre thon nxënësit.

Megjithatë është e rëndësishmë të kujtohen përpjekjet e gjeneratave të kaluar për të fuqizuar rolin e gruas dhe të drejtat e saj në shoqëri, dhe kjo është pikërisht rëndësia që ka shënimi i Ditës Ndërkombëtare të Gruas