Ballina Aktuale Nga Italia te Luksemburgu/ Shumat që dhanë shtetet për Shqipërinë

Nga Italia te Luksemburgu/ Shumat që dhanë shtetet për Shqipërinë

SHPËRNDAJE

Ka nisur seanca e dytë e Konferencës së Donatorëve në Bruksel për t’i ardhur në ndihmë Shqipërisë sa i takon procesit të rindërtimit, si pasojë e tërmetit shkatërrimtar të vitit të shkuar, më 26 nëntor.

Më poshtë do të gjeni listën e shteteve ndihmuese shoqëruar me shumën monetare përkatëse.

Holanda– 3 milionë euro grante

Danimarka– 2.7 milionë euro

Polonia– 2.7 milionë euro

Greqia– 2.5 milionë euro dhe ndërtim i 200 banesave

Gjermania– 11 milionë euro

Suedia– 5.6 milionë euro

Bosnja dhe Hercegovina– 100 mijë marka

Britania e Madhe– 1 milion paund

Kroacia– 1 milion euro

Kosova– 200 mijë euro në formën e granteve

Italia– 65 milionë euro

Lihtenshtajni- 50 mijë euro të tjera për procesin e rindërtimit

Algjeria- 50 mijë euro për procesin e rindërtimit

UNICEF- 500 mijë euro për shkollat

Sllovakia– 250 mijë euro

Austria– 1 milion euro

Franca– 60 milionë euro hua

Sllovenia– 300 mijë euro

Çekia– 9.5 milionë korona çeke

Maqedonia e Veriut– 97 mijë euro

Finlanda– 300 mijë euro

Luksemburgu– 150 mijë euro

Spanja– 25 mijë euro

Bullgaria– 100 mijë euro

Hungaria– 250 mijë euro

Irlanda– 300 mijë euro

Mali i Zi– 500 mijë euro

Serbia– 2 milionë euro grante

Zvicra– 9 milionë euro grante

Katari– 5 milionë dollarë

SH.B.A- 5 milionë dollarë (ndër to 3.9 për familjet që kanë më shumë nevojë, 600 mijë dollarë për Kryqin e Kuq dhe 800 mijë dollarë për monumentet kulturore)

Japonia- 2.5 milionë euro

Azerbajxhani– 500 mijë euro

ndërkohë që BE– 100 milionë euro dhe KE– 15 milionë euro.