Ballina Aktuale Njoftim nga administrata komunale e Preshevës

Njoftim nga administrata komunale e Preshevës

SHPËRNDAJE

Të nderuar qytetarë të komunës së Preshevës! Ju njoftojmë që vendosja e shenjave të komunikacionit që ka filluar të realizohet në vendbanimet e komunës sonë, do të bëhet konform standardeve dhe sipas ligjit, duke e respektuar njëkohësisht edhe dygjuhësinë. Nga ana e kompanisë kontraktuese janë vendosur shenjat e trafikur ku simbolizojnë zonën e shkollës, të cilat kanë qenë të shënuara vetëm në gjuhën serbe me shkronja qirilike, për të cilën stafi i Administratës komunale ka intervenuar dhe të njëjtat janë hequr. Ju njoftojmë që të njëjtat do të zëvendësohen me shenja në dygjuhësi dhe nuk ka hapësirë për shqetësim, pasi projekti sapo ka filluar të implementohet. Shpresojmë që me vendosjen e shenjave, do të ngritet niveli i sigurisë së trafikut në territorin e komunës sonë. Ju faleminderit! shkroi Komuna e Preshevës në një postim të saj në Facebook.