Ballina Aktuale Qytetarët nga Presheva e Bujanoci me simptoma të lehta të virusit do...

Qytetarët nga Presheva e Bujanoci me simptoma të lehta të virusit do të trajtohen në Banjën e Bujanocit

SHPËRNDAJE

Të gjithë ata pacientë që janë me simptoma më të lehta e që janë të konfirmuar pozitiv me Covid-19 do të dërgohen nën mbikqyrjen e mjekëve 24 orë në Banjën e Bujanocit.

Nga dita e sotme spitali special banja e Bujanocit është shëndrruar në Covid spital për të iu dal në ndihmë pacientëve që janë nga komuna e Bujanocit, Preshevës me rrethinë.

Ky spital në dispozicion ka rreth 180 vende për pacient ndërsa nga dita e sotme vetëm se kanë filluar me pritjen e pacientëve.

Pasi që në Vranjë janë të mbushura të 4 spitalet sa janë aktualisht ditë më parë është vendosur që banja eBujanocit dhe e Vranjës të shëndrrohen në Covid-spitale.

Vlen të ceket se edhe në muajt mars prill dhe maj banja e Bujanocit shërbeu si karantinë të gjithë personave që kishin ardh nga vende të ndryshme, ndërsa mëpas është dezinfektuar komplet për të filluar me punë në sezonin verorë në pritjen e mysafirëve të sajë, por ngaqë këto ditë është rritur ndjeshëm numri i të infektuar kjo banjë prap i doli në shërbim pacientëve të rrethit tonë.